Mijn naam is Connie Alblas. Voordat ik muziektherapeut werd, werkte ik op allerlei plekken in het internationale bedrijfsleven. In deze periode heb ik ontzettend veel geleerd en praktische vaardigheden opgedaan, waarvan ik nu nog dagelijks de vruchten pluk.
Naast dit werk was er altijd de muziek. De accordeon kleurde mijn kinderjaren, later kwam de zang meer op de voorgrond te staan, gevolgd door koren, stemexpressie, cabaretgroepen, close harmony koor, zingen en componeren in bandjes.
De overstap maken van het bekende, goedbetalende bedrijfsleven naar de muziektherapie was bijzonder spannend, maar terugblikkend ook heel vanzelfsprekend. Het is de beste stap die ik ooit heb genomen! Inmiddels ben ik alweer sinds 1999 in dit bijzondere vakgebied bezig. Mijn liefde voor muziek en zang, voor klanken, en het verlangen mensen te ondersteunen op hun levensweg komen samen in mijn werk in het verpleeghuis en in mijn eigen praktijk: MuziekAlsTherapie.De mensen die bij mij komen zijn voor mij een voortdurende bron van inspiratie; telkens weer leveren zij mij het bewijs dat het werken met muziek en klank werkelijk deuren kan openen. Of, zoals Plato al wist:

“Muziek en ritme vinden hun weg tot in de geheime plaatsen van de ziel”.

Feitjes

Geregistreerd Kunstzinnig Therapeut Muziek
Geregistreerd Klankmasseur methode Peter Hess®

Aanvullende opleidingen, trainingen en nascholingen heb ik gevolgd op het gebied van stemwerk, zang, accordeon, gongs, drama, masterclasses klankwerk, burn-out, rouw- en verliesondersteuning en psychogeriatrie.

Mijn praktijk aan huis combineer ik met het werken in een psychogeriatrisch verpleeghuis.
Eerder verzorgde ik muzikale projecten voor kinderen in het regulier en speciaal onderwijs, was ik gastdocent improvisatielessen bij Academie de Wervel, later gastdocent bij Hogeschool Leiden, en werkte ik vijf jaar als muziektherapeut bij een instelling voor volwassenen met een verstandelijke beperking.

In regio Zeeland werk ik samen met collega kunstzinnig therapeuten muziek én beeldend. Wij hebben ons verbonden in het project “Kunstzinnig Zeeuws” om zo de vitaliserende werking van de kunsten onder de aandacht te brengen.