Bij Muziektherapie gaat het om jouw proces, niet om de prestatie. Of je al dan niet een instrument bespeelt of ervaring hebt met zingen doet er niet toe.

In een intakegesprek bespreken we jouw wensen en verwachtingen, en wat ik je kan bieden. We formuleren samen jouw doelen en spreken een datum voor evaluatie af om te zien of we nog op de goede weg zijn. Mogelijk is er nog contact nodig of wenselijk met je huisarts, specialist ouderengeneeskunde of psycholoog/psychiater. Dit gebeurt altijd in overleg met jou.

De eerste twee, drie sessies bestaan uit onderzoeken en uitproberen: wat vind je plezierig om te doen? Waardoor raak je geprikkeld? Wat is makkelijk of moeilijk? Waardoor raak je uit balans, wat geeft je energie? Daaruit kiezen we een richting van werken. Elke sessie begint met een korte terugblik op de vorige keer, waren er punten die meer aandacht behoeven? Er is geen standaard recept voor een sessie; welke instrumenten bespeeld worden,  muzieksoorten, het ontvouwt zich gaandeweg. Je probeert instrumenten uit en al spelend krijg je meer inzicht in je patronen, je manieren van doen, je drempels, of maak je hernieuwd contact met ondergesneeuwde gevoelens en talenten.

Oefeningen voor thuis kunnen onderdeel uitmaken van de therapie, evenals kleine schrijf- of tekenopdrachten. Dit zorgt ervoor dat ervaringen en oefeningen beter in je opgenomen worden.

Nieuwsgierig geworden? Lees hier verder, of maak een afspraak voor een oriënterend gesprek. Dit verplicht je tot niets, en er zijn geen kosten aan verbonden.