Boek: Dementie en ik

dementie en ik
dementie en ik

Deze notitie verscheen eerder in mijn oude blog, het is echter nog steeds actueel; een gratis download van dit boek is verkrijgbaar via het Louis Bolk Instituut

Bij de post vandaag: het boek “Dementie en ik”, een uitgave van het Louis Bolk Instituut, door Marko van Gerven en Christina van Tellingen.
Tom van der Meulen, directeur Ideon, zegt er over: “Een inspirerend boek voor de lezer die behoefte heeft aan meer dan één manier van kijken naar dementie. Prachtige verhalen die tot de kern doordringen (…)”

Het is een van de uitgaven in de serie ‘Bolk’s Companions for the practice of medicine’. Deze ‘companions’ streven er naar ‘bij te dragen aan nieuwe inzichten op wetenschappelijke basis voor de geneeskundige en therapeutische praktijk’.

Al bladerend en stukjes lezend, raak ik meer en meer geïnspireerd door de praktijkverhalen en inzichten die de collega’s uit het werkveld beschreven hebben. Ik vind het na deze eerste snelle lezing een bijzonder mooi geheel geworden! Het geeft aanknopingspunten voor een meer integrale benadering van dementie. Tjonge. En daar heb ik aan mogen meeschrijven, daar gaan de wangen toch een beetje trots van kleuren.

En nee, dit is geen reclame, het dient geen commercieel doel. Ik verdien er niks mee, en geïnteresseerden kunnen een exemplaar helemaal gratis downloaden via het Louis Bolk Instituut!

Auteurs: Marko van Gerven, Christina van Tellingen, Arie Bos, Jacqueline Stoop, Marjolein Baars, Mieke Merckx, Connie Alblas

Bestellen via: Louis Bolk Instituut
Link: Ideon Dementie Professionals