Speurtocht naar versterker

“Dag meneer, ik zoek vervanging voor onze versterker in het verpleeghuis, wat kunt u mij adviseren?”
“Nou kijk mevrouw, deze hier kan eigenlijk álles”
“Wat betekent álles?”
“Streamen van Spotify, Itunes, Deezer, noem maar op.
Er zit ook DAB+ en FM op. Alle denkbare muzieksoorten haal je zo je kamer in!
Je bedient hem via een app. Die moet je via een speciaal softwaresysteem even downloaden. Er zit ook wel een afstandsbediening bij geloof ik, maar dat gebruikt natuurlijk niemand meer. En je hebt er vanzelfsprekend een ID voor nodig en een abonnement”
“Zitten er ook ingangen in om andere apparaten aan te koppelen zodat we CD en Vinyl af kunnen spelen? (trots: ik weet dat je geen LP of, nog erger, ‘plaat’ meer mag zeggen). De mensen in het verpleeghuis brengen die namelijk regelmatig mee”
“Oooeeeiiii, nee, dan wordt het moeilijk, even collega vragen…
…..
Kijk, deze hier heeft dat nog wél, maar dan moet u wel streamen vanaf uw mobiele device. Of via Bluetooth, dat kan natuurlijk ook.
U zou eventueel ook uw oude versterker kunnen blijven gebruiken en er een Chromecast-Audio aanhangen. Er zijn trouwens wel nieuwe ‘ouderwetse’ versterkers die Chromecast-Audio ingebouwd hebben, en nog analoge ingangen hebben. Maar die hebben dan weer geen DAB+
….
“Wij hebben ook nog een laptop die in gebruik is om Ipods met afspeellijsten te maken voor onze bewoners. Is die muziek eventueel af te spelen via die nieuwe versterker?”
“Ik denk het niet want er zit geen USB aan. Kan wel via de Cloud natuurlijk. Beetje goede WiFi verbinding is wel nodig”
“En gewoon kabeltje via koptelefoonuitgang?” “Dat zou ik niet weten mevrouw, kwestie van uitproberen. Houd er wel rekening mee dat de tulpjes van de analoge phoneingang niet geschikt zijn hiervoor, u moet dan een andere ingang hebben.
….
“Die hier?? Nee, dit zijn geen luidsprekerboxen mevrouw, die hebben wij hier niet meer in onze winkel staan. Dit zijn subwoofers. Die horen bij dit cinemasysteem. Dat kunt u natuurlijk ook nog overwegen, om een complete Cinema-set aan te schaffen, met soundbars, subwoofers, surround stereo en dit grote scherm, een geweldig systeem met een onvergelijkbare ervaring!”

“Geweldig zeg! Kun je daar ook een DVD mee afspelen?”
“Oooeeeeiiii, nee, dat wordt heel moeilijk”